Novalis College Eindhoven

 

Eind augustus 2011 hadden we met de collega’s van onze school, het Novalis College Eindhoven, de jaarlijkse personeelsdag.  

Dit keer in Ravenstein

 

Bij aankomst vielen we al van de ene verbazing in de andere: een prachtige oude boomgaard waarin sfeervol de oude boerderijen en werkruimten lagen. We werden er gastvrij onthaald met koffie en lekkernijen, uitgeserveerd onder het afdak van de grote boerderij. Snel vonden we met collega’s al een mooi plaatsje om te zitten: in de grote werkruimte, ingericht met bijzondere voorwerpen, of in het weiland in het prieeltje. Doorkijkjes overal!

 

Daarna werden we in groepen ingedeeld en mochten we deelnemen aan verschillende workshops:  lassen onder leiding van Don waardoor een origingeel kunstwerk ontstond,  schilderen bij Truus in haar eigen atelier waar de inspiratie alleen al kwam door haar eigen kunstwerken, yoga in een klein vertrek en drama in de grote ‘stal’. En natuurlijk ook nog speksteen snijden onder het afdak bij de boerderij. Iedere workshop werd gehouden in een daarvoor natuurlijke ruimte. Zo kregen we allemaal twee workshops, onderbroken door een heerlijke, biologische lunch.
De avond werd afgesloten met een uitstekend buffet, opnieuw met bijzondere streekproducten en puur natuur. Een geweldige lokatie met een prachtige ambiance: een aanrader voor iedereen die een personeelsfeest wil houden, net even anders dan al dat andere!

 

M. Vermeer, rector Novalis College Eindhoven.

Montessori College Nijmegen

 

Met de personeel dag van het Montessori College waren we te gast bij Truus en Don aan Den Dam 2 vlakbij Ravenstein. De locatie ligt op een mooie open landelijke plek en was zowel per trein als vanaf de snelweg snel te bereiken. Wat me erg aansprak was de intimiteit die de binnenplaats bood. Juist op zo’n slotdag wil je je team bij elkaar hebben en ervoor zorgen dat ze zich echt kunnen ontspannen en tegelijkertijd zich vrij voelen. De ontvangst door Don en Truus was hartelijk en oprecht. De ‘formule’ van de dag sloot goed aan bij onze wens. De collectieve momenten; het samen eten, afscheid nemen, de toespraken pasten perfect in de ambiance van de binnenplaats. Door de dag heen waren er korte workshops, activiteiten in en rond de locatie waarbij iedereen de kans kreeg in kleine groepen samen erop uit te trekken of aan een creatie te werken. Het wisselen tussen verschillende kleinere groepen en het hele team bevorderde de open sfeer, het riep eerder een gevoel van een warme familiedag op dan een officiële slotdag met het gehele team. De noodzakelijke plichtplegingen op deze dag werden door het programma in deze omgeving speelse samenkomsten. De dag heeft het team versterkt en geholpen afstand te nemen van een druk en intensief jaar.

 

Veel dank aan Don en Truus voor hun ‘natuurlijke’ bijdrage.

 

Wim van Ernich destijds interimdirecteur Montessoricollege Nijmegen.